Känslig hud – skonsamma produkter

Du som har känslig hud påverkas ofta lättare av saker i din omgivning. Det kan exempelvis vara bakterier, kemikalier, temperatur eller allergener. Huden kan påverkas i ansiktet, på kroppen eller i hårbotten och kan ge flera olika symtom. Det finns hudvård som är speciellt anpassad för dig med känslig hud. Eftersom en irriterad hud är mer mottaglig för inflammation och infektion är det bra att använda produkter även i förebyggande syfte. I vårt sortiment för känslig hud hittar du bland annat oparfymerad tvål, skonsam duscholja och mjukgörande kräm.

Läs mer

Symtom på känslig hud

Hudens tillstånd kan variera från dag till dag. Det kan bortsett från ämnen i din omgivning även bero på hormoner eller hur du mår. Du med känslig hud kan uppleva symtom som:

  • Rodnad
  • Fjällning
  • Svullnad
  • Strävhet
  • Utslag

Ta hand om huden för att undvika irritation

För dig med känslig hud är det viktigt att välja rätt produkter och vara snäll mot din hud. Det gäller att minska de ämnen som är påfrestande för huden. För vissa kan det vara produkter med parfym eller färgämnen. Tänk på att inte tvätta sig för länge och att inte använda för hett vatten. Klappa huden torr med handduken hellre än att gnugga dig. Det är också viktigt att du mår bra på insidan. Att äta näringsrikt, dricka tillräckligt mycket vatten och få ordentligt med sömn ger positiva effekter. Om du har besvär med din hud eller om du har hudproblem som inte går över bör du undersöka det hos en läkare. Här kan du läsa mer om känslig hud.

Filtrera produkter

Visar 59 produkter

Filtrera

Pris

Visar 30 av 59