Gua sha och Jade rollers

Gua sha är en teknik där man använder en platt gua sha sten, oftast gjord av jade eller rosenkvarts, för att massera ansiktet. Det är skönt för både huden och ansiktsmusklerna. Jade rollers är ett verktyg för ansiktet med två rullar i olika storlek. Den är ofta också tillverkad av jade och kallas ibland för face roller. Här hittar du Gua shas och jade rollers från Coohé.

Läs mer

Vad är gua sha och jade rollers bra för?

Gua sha är en massageteknik som använts i asiatisk medicin i över tusen år. Gua sha och ansiktsmassage med jade roller sägs främja blodcirkulationen och därmed öka cellförnyelsen, minska svullnad och ger en avslappnande effekt.

Hur ofta ska jag använda gua sha och jade rollers?

Du kan använda gua sha och jade roller både morgon och kväll.

Hur används gua sha och jade rollers?

Använd gua sha och jade rollers på rengjort ansikte. Applicera en ansiktsolja eller ett serum för att få en mjuk och smidig yta så att verktygen glider lätt över huden.

Gua sha: Vinkla stenen och dra den över huden uppåt och utåt. Börja i mitten och jobba dig utåt. För att inte missa någon del av ansiktet kan det vara lättare att göra en ansiktshalva i taget. Använd lite tryck men var försiktig så du inte skadar huden. Du kan använda stenen på ansiktets alla delar, som panna, kindben och käklinje. När du masserar käklinjen är det enklast att använda den lilla inbuktningen i stenen. Börja vid hakan och dra utåt och uppåt.

Jade roller: Börja i mitten av ansiktet och rulla utåt och uppåt. Använd den större rullen för kinder, haka och panna, och den mindre rullen för ögonområdet. Var försiktig med den känsliga huden runt ögonen och lägg inte för mycket tryck på rullen.

Avslutning: När du använt din gua sha eller jade roller är det bra om du applicerar en fuktighetskräm eller ansiktsmask för att låsa in fukt och näring i huden.

När ser jag resultat av massage med gua sha och jade roller?

Som med många andra hudvårdsprodukter är effekten subjektiv och kan variera mellan olika personer. Ofta behöver du använda dem ett tag innan du märker resultat. Den omedelbara effekten är att du får känslan av en skön och avslappnande ansiktsmassage.

Hur tar jag hand om min gua sha eller jade roller?

Det är viktigt att hålla din gua sha och jade roller ren och hygienisk. Det är lätt att det blir ansiktsolja eller serum kvar på stenarna, så rengör dem efter varje användning. Helst ska du inte dela verktygen med andra.