Graid Fiber Munskydd 3-lager Typ IIR

Munskydd för engångsbruk. 10 st

49:-

Ord. butikspris 79:-

Info

Medicinteknisk produkt. Tillverkaren garanterar genom CE-märkning att produkten är säker att använda och uppfyller gällande krav.

Finns varan på ditt apotek?
Hitta Kronans Apotek

Graid engångsmunskydd 10-st är ett munskydd som kan användas både för privat bruk och i vården. Munskyddet är gjort för att fånga mikroorganismer i utandningsluften från användaren och skydda omgivningen från risken att få en infektion. Munskyddet skyddar dessutom användaren från synliga droppar och stänk från kroppsvätskor.

 

Graid engångsmunskydd är av Typ IIR, och skillnaden mellan ”Typ I” och Typ II” handlar om hur stor del av bakterier som kan filtreras av munskyddet, eller BFE. För Typ I är kravet 95% och för Typ II är kravet 98%. Tillägget av ”R” beskriver att munskyddet är vätskeavvisande, och dessa munskydd innehåller ett stänkbeständigt lager som skyddar mot kroppsvätskor. Det är således ett bättre val i situationer då bäraren kan riskera att exponeras för kroppsvätskor (bl.a. nysningar).

 

CE-certifierade och godkända enligt standard EN 14683:2019. Klass IIR (filtrerar > 98 % bakterier). Förpackningen innehåller 10 st munskydda avsedda för engångsbruk.

EAN: 5706636566341

Info

Medicinteknisk produkt. Tillverkaren garanterar genom CE-märkning att produkten är säker att använda och uppfyller gällande krav.